Läger – ett steg på vägen tillsammans med Jesus

Det är med stor tacksamhet som vi också i år summerar en fantastisk sommar med flera tusen barn och ungdomar som funnits med i våra olika arrangemang; tonårs, familje-, konfirmations- och UV-scoutläger, liksom en välbesökt Gullbrannafestival.
Isak och Alina, två av deltagarna i sommarens konfirmationsläger, foto: Andreas Joakimsson
Isak och Alina, två av deltagarna i sommarens konfirmationsläger, foto: Andreas Joakimsson
För oss på SAU är detta något av en höjdpunkt, att tillsammans med alla fantastiska ideella ledare få vara med och planera och genomföra dessa läger. Detta är oerhört viktiga tillfällen för den lokala gruppen att svetsas samman, göra gemensamma upplevelser och fördjupa relationen till både Gud och varandra. Just denna samhörighet mellan de centrala arrangemangen och den lokala kontinuiteten är otroligt viktig; att dessa delar får finnas i ett ömsesidigt beroende och stöttande av varandra.
 
Det är något unikt med lägerformatet; under några dagar får deltagarna göra upplevelser som blir till minnen för livet. Här formas och utrustas människor. Här finns en grogrund för tron att slå rot, och sedan fortsätta utvecklas och fördjupas på hemmaplan. Också i år har många deltagare fattat livsavgörande beslut om att följa Jesus, vilket kommer till uttryck i den egna Gudsrelationen men också i ett engagemang för utsatta människor. Det är fantastiskt att se vilken vilja det finns hos våra unga att vara med och förändra världen! Var gärna med och be för alla beslut som fattats, om att tron ska få växa och blomstra och göra skillnad, både i det egna och andras liv.
 
Emanuel Bratt, lärare på vårt konfirmatonsläger på Mullsjö folkhögskola, uttryckte sig på följande sätt i en intervju: ”Gud har inte bara kallat oss som individer att tro, vi vill vara med och forma ett folk som tillsammans lever sina liv till Guds ära.” Precis detta är vad vi vill att våra läger ska få handla om! Att unga människor får komma till tro, en tro som tillsammans med andra gör skillnad. Att unga människor får tillfälle att upptäcka både vem Gud och jag själv är, och genom det befrias att leva sina liv till Guds ära och för människors frälsning.
 
Vi hoppas att även du vill vara en del i att stötta detta arbete! Genom din gåva är du med och skapar förutsättningar för att vi ska kunna fortsätta att forma läger som attraherar och lockar barn och unga, både den som är van att gå till kyrkan och den som inte är det, att hänga på i de läger som vi nu tar sikte på.
 
Varma hälsningar
Mikael Celinder
Förbundsekreterare SAU
 

Ge din gåva på BG: 5499-1542

eller swish: 123 579 28 25
märk betalningen ”MG augusti”
 
 

Lägret överträffade alla förväntningar

Isak och Alina - två av runt 4 600 barn, tonåringar och ledare som varit med på något av SAU:s läger i sommar. Läger fyllda av glädje, gemenskap, upplevelser och - viktigast av allt – Gudsmöten.
 
Alina, varför valde du att spendera tre veckor av ditt sommarlov på konfaläger?
-  Jag såg det som ett tillfälle att fördjupa min min tro och få komma till en gemenskap som bygger på kristna värderingar och hitta nya vänner. En kompis hade berättat att SAU:s konfaläger var det bästa hon varit med om. Så jag ville jättegärna åka dit.

Isak, vad tycker du var det bästa med lägret?
- Allt, jag har träffat massor fantastiska människor och lärt mig jättemycket. Emanuel Bratt som undervisat var jätte, jättebra. Något som jag tror att jag kommer ta med mig från lägret var den stund vi varje morgon fick tillbringa själva med Gud, det känns som något jag kommer fortsätta med hela livet.

Var det något som kändes svårt eller jobbigt, Alina?
-  När man har levt på varandra i tre veckor så var det jobbigt att komma hem och inte ha alla underbara människor runt omkring sig. På lägrets första dag råkade Emanuel Bratt säga "nu ska vi ha tre riktigt härliga månader tillsammans". Jag önskar att det varit sant.

Kan ni rekommendera SAU:s konfaläger till fler?
- Absolut! Lägret är något av det bästa vi gjort. Det passar alla, både den som varit med i kyrkan länge eller den som bara är nyfiken på vad den kristna tron handlar om. Man missar verkligen något om man inte åker dit!
 

SAU >
ALT >
Mullsjö folkhögskola >

SAM bg: 140 - 0753
SAM swish: 
123 138 89 82

ALMANACKAN
TIDNINGEN AKTUELLT


Aktuellt från Alliansmissionen är en medlemstidning som ges ut fem gånger per år. 

Läs direkt →

ADRESSER

Svenska Alliansmissionen,
Västra Storgatan 14
553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50
E-post: info@alliansmissionen.se

SNABBLÄNKAR