40-års presenten gör världen lite bättre

– Det känns som att jag redan har allt. En underbar familj och ett fint hus. Att alla gäster skulle behöva fundera på en present till mig kändes onödigt när det finns så många människor på vår jord som behöver hjälp.
När Fredrik Widehäll fyllde 40 år valde han att göra en insamling till SAM:s projekt för hälsa och omsorg. Han ville hjälpa människor som inte har vad de behöver, istället för att samla presenter på hög. Reaktionerna från Fredriks vänner blev mycket positiva! ”Fint initiativ, hjärtat på rätt ställe!” 
 
Oavsett om det handlar om en födelsedag, ett bröllop eller något annat som ska firas, kan du enkelt starta din egen insamling. Välj ett område du brinner för, skolgång, bibelöversättning, hälsa eller församlingsplantering i Sverige. Klicka på ”skapa insamling” och följ anvisningarna. Du får en egen, unik insamlingssida där dina vänner, kollegor eller släktingar kan ge sin gåva. Länken till sidan sprider du enkelt via mejl, Facebook eller Twitter.
 
 

Gör så här:

  • Välj ett projekt du vill arbeta med, du hittar projekten här.
  • Klicka på ”Skapa egen insamling”, den blå knappen till vänster
  • Registrera dig, du väljer själv användarnamn och lösenord, fyll i namn, adress och mejladress
  • Under ”Min insamling” namnger du din insamling (Som namn på insamlingen sätt ditt eget namn.) och skriver en kort hälsning/utmaning till varför du vill göra en insamling till projektet. Du behöver inte ge någon längre förklaring till projektet, den kommer med automatiskt. Fyll också i ditt insamlingsmål, alltså hur mycket du skulle vilja samla in och hur länge du vill att din insamling ska vara aktiv.
  • Välj ”Nästa”
  • Klicka på ”Redigera”, pennan uppe till höger 
  • Välj ”Grunduppgifter”
  • Aktivera din insamling, insamlingen kommer inte att godkännas förrän du aktiverat den. (Du kan vänta med att aktivera insamlingen tills du själv känner dig färdig med din text eller vill fundera kring om du vill lägga till en bild.)
  • Klicka "Redigera" igen och välj ”Bild”, här kan du t ex välja att lägga in en bild på dig själv. Lägger du inte till en bild själv, väljer vi en bild som representerar din insamling.
 
Detta tar ett par minuter, sedan är det bara att vänta på att din insamling ska godkännas. Ett godkännande tar mellan en och fyra dagar.
Så fort insamlingen är godkänd får du ett mejl om detta och kan därefter börja uppmana släkt och vänner att vara med och bidra till din insamling genom att sprida din insamling via sociala medier, mejl, blogg eller hemsida.

Om jag behöver ändra?

Vill du återvända till din insamling för att t ex ändra något i texten. Öppna sidan där du hittar din insamling (t ex klicka på länken du fått för att sprida din insamling). Längst upp till höger finns ett litet hänglås, klicka på det. Logga sedan in med ditt användarnamn och lösenord för att komma åt sidan där du redigerar insamlingen. Tänk på att om du ändrar i din text, behöver insamlingen godkännas på nytt.
 
Frågor: kontakta marita.good@alliansmissionen.se

SAU >
ALT >
Mullsjö folkhögskola >

SAM bg: 140 - 0753
SAM swish: 
123 138 89 82

ALMANACKAN
TIDNINGEN AKTUELLT


Aktuellt från Alliansmissionen är en medlemstidning som ges ut fem gånger per år. 

Läs direkt →

ADRESSER

Svenska Alliansmissionen,
Västra Storgatan 14
553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50
E-post: info@alliansmissionen.se

SNABBLÄNKAR