2017-08-01

Alpha 2.0RSS

Åren går men Alpha består. Och inte nog med att den populära kursen i kristen tro finns kvar - den utvecklas dessutom. Nu finns två nya filmserier att använda; helt gratis. Kanske något för er som planerar en alpha-kurs i höst.
För sisådär trettio år sedan utvecklades Alpha, en grundkurs i kristen tron, i kyrkan Holy Trinity Brompton i London och har sedan dess gått på export till 170 länder, däribland Sverige. Sedan 1997 har Alpha berikat svensk kristenhet och varit ett av de viktigaste redskapen för att antingen leda människor till tro för första gången eller hjälpa dem att fördjupas i en redan existerande tro. En gemensam måltid, ett föredrag kring den kristna trons grunder och därefter gruppsamtal där alla frågor och synpunkter inte bara är tillåtna utan till och med uppmuntras - så har upplägget för en Alphakurs sett ut sedan början och så förblir det.
 
Men gamla former kan fyllas med modernt innehåll och därför har det nu tagits fram två filmserier - en inriktad på vuxna och en för tonåringar - som nu finns översatta till svensk text och kan laddas ner gratis på Alpha Sveriges hemsida. Ett perfekt verktyg för den församling som haft svårt att hitta föredragshål-lare till sina kurser eller som vill testa ett annorlunda och modernt sätt - filmerna håller toppklass på alla vis - att arrangera en kurs. Eller varför inte testa att hålla en Alphakurs hemma tillsammans med grannar och vänner? Bjud på något att äta, kolla på ett avsnitt och låt sedan samtalet börja. Det har aldrig varit enklare att hålla Alpha.
 
Ytterligare en tanke är att hålla FörsamlingsAlpha som en form av bibelskola där gemenskapen förstärks i måltiden, kunskapen fördjupas genom föredraget/filmen och var och en får möjlighet att prata om och fundera kring tron i smågrupper. Det skulle tveklöst berika församlingen och dess medlemmar och det skulle dessutom garanterat innebära att fler med glädje inbjöd vänner till nästa Alphakurs eftersom man själv fått smaka på det och upptäckt vad det är och innebär. 
 
Snart är sommaren över och en ny termin är på gång, kanske ska ni då anordna en eller flera Alphakurser - i kyrkan, i tonårsgruppen, i hemmen, på frimärksklubben eller var helst ni vill. Vi har redskapen i form av böcker, deltagarhäften, ledarmaterial samt de två nya filmserierna som finns på vår hemsida. Allt detta har vi utvecklat och tagit fram för att möjliggöra för er att fortsatta fullfölja ert uppdrag att leda människor till lärjungaskap. Det är dukat, välkomna till bords.
 
Text: Carl-Henric Jaktlund, nationell ledare för Alpha Sverige
Foto: Alpha

 

SAU >
ALT >
Mullsjö folkhögskola >

SAM bg: 140 - 0753
SAM swish: 
123 138 89 82

ALMANACKAN
TIDNINGEN AKTUELLT


Aktuellt från Alliansmissionen är en medlemstidning som ges ut fem gånger per år. 

Läs direkt →

ADRESSER

Svenska Alliansmissionen,
Västra Storgatan 14
553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50
E-post: info@alliansmissionen.se

SNABBLÄNKAR