Tillsammans med Jesus i världen

Välkommen till Svenska Alliansmissionen, ett kristet frikyrkosamfund med rötter i 1800-talets stora väckelserörelse. "Mission är våra rötter, vår identitet och vår framtid. Gud har betalat ett pris, och vi vill utmana varandra att låta mission få kosta."

PÅ GÅNG JUST NU
2015-01-16
Nu börjar det bli hög tid att anmäla sig till SAU:s sommarkonfa. Tre veckor som kan komma att bli helt livsavgörande för konfirmanden.


2015-01-05
Kyrktorget sprudlar av liv. Kända ansikten möts med ett leende, en gest med ögonen, en handskakning. Det förutsägbara i gudstjänstens utformning eller samtalsämnena runt kaffeborden skapar en familjär gemenskapskänsla.
En utomstående däremot, upplever en oro och rädsla att beträda kyrktorget. Det oförutsägbara i händelseförloppen, osäkerhet i hur och vem man hälsar på, skapar en stress man helst undviker.

2014-12-29
Jag har precis kommit hem från förmiddagens gudstjänst här i Burseryd, än en gång fylld av intryck och tacksamhet. Idag möttes vi svenskar, syrier och albaner och firade gudstjänst tillsammans. En mäktig känsla att få stå vid altaret och be tillsammans, unga, gamla och människor från olika nationaliteter. Guds närvaro var påtaglig. Sedan ett par år tillbaka bor asylsökande från alla möjliga länder här i Burseryd, många av dem kommer regelbundet till våra gudstjänster. Det känns som om hela världen kommit hit, rakt in i vårt lilla samhälle.

2014-12-22
Något som river murar och skapar samhörighet är mat. Mat är något vi alla behöver, oavsett från vilket land vi kommer. Mat väcker känslor och ibland räcker det med att känna doften från välbekant maträtt för att minnas sin barndom, en speciell händelse eller en speciell plats.

ALMANACKAN
TIDNINGEN AKTUELLT


Aktuellt från Alliansmissionen är en medlemstidning som ges ut fem gånger per år. 

Ladda hem som pdf-fil →

Läs direkt →

ADRESSER

Svenska Alliansmissionen,
Västra Storgatan 14
553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50
E-post: info@alliansmissionen.se

SNABBLÄNKAR