Tillsammans med Jesus i världen

Välkommen till Svenska Alliansmissionen, ett kristet frikyrkosamfund med rötter i 1800-talets stora väckelserörelse. "Mission är våra rötter, vår identitet och vår framtid. Gud har betalat ett pris, och vi vill utmana varandra att låta mission få kosta."

PÅ GÅNG JUST NU
2014-11-19
Jesus arbetade systematiskt med sina lärjungars attityder och rädsla mot främlingen genom att skapa möten, om det så var en kananeisk kvinna från södra Libanon, en utländsk officer eller en föraktad samarier. Han lovordade främlingarnas tro och underströk deras rätt till bordsgemenskap. Gästfrihet uppmanas av den enkla anledningen att man faktiskt kan få besök av änglar.
Läs Tommy Josefssons högaktuella krönika, Tommy Josefsson är lärare i Interkulturell Kommunikation på Högskolan i Jönköping.


2014-11-10
Hur sammanfattar man 29 års tjänst på några få rader? Igår, 9 november kom Britt och Sune Ceder hem till Sverige efter att ha arbetat 29 år på Papua nya Guinea. Nedan kan du läsa ett sammandrag från deras senaste nyhetsbrev, en både uppmuntrande och underhållande läsning.
Tack alla ni som varit med och stöttat längs vägen!

2014-11-04
”En dröm vore ju att det poppar upp en mängd olika ”tänd-ett-ljus-movements” runt om i Sverige. Små och stora. Av enskilda personer och grupper av människor.”
Mitt i en orolig och bokstavligt talat mörk tid uppmanar organisationen Mission International oss att tända ljus. Här kan alla vara med, enskilda, grupper och hela församlingar. Målet är att vi tillsammans når en miljon människor innan årsskiftet.

2014-10-10
Läs en hälsning från våra medarbetare Diane och Asante i Pemba, Mocambique. De berättar bland annat om hur man i flera byar använder bin för att hålla elefanter borta, bra för både miljön, elefanterna och folkets ekonomi. Sådant gillar vi.

ALMANACKAN
TIDNINGEN AKTUELLT


Aktuellt från Alliansmissionen är en medlemstidning som ges ut fem gånger per år. 

Ladda hem som pdf-fil →

Läs direkt →

ADRESSER

Svenska Alliansmissionen,
Västra Storgatan 14
553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50
E-post: info@alliansmissionen.se

SNABBLÄNKAR