Tillsammans med Jesus i världen

Välkommen till Svenska Alliansmissionen, ett kristet frikyrkosamfund med rötter i 1800-talets stora väckelserörelse. "Mission är våra rötter, vår identitet och vår framtid. Gud har betalat ett pris, och vi vill utmana varandra att låta mission få kosta."

PÅ GÅNG JUST NU
Satelliter på bostadshus i Iran, foto: SAT-7
2018-01-19
Hur hjälper vi bäst utsatta kristna i Mellanöstern och Nordafrika? Hur kan vi hjälpa deras kyrkor att växa? Frågan diskuterades livligt när ett antal arabiska och internationella kyrkliga ledare träffades för drygt 20 år sedan. Det man kom fram till var – genom satellit-TV.


2018-01-18
Idag startar ”Böneveckan för kristen enhet”. I år inspireras veckan av kristna i Karibien. En på många sätt unik vecka där världens kristenhet samlas till gemensam bön. Detta sker samtidigt över hela världen då kristna i 75 länder går samman.

2018-01-12
Nyfiken och med ett stort leende kom Samah springande för att hälsa. Hennes leende gick rakt in i hjärtat. Till skillnad från många av de andra barnen på skolan var Samah glad, social och självsäker. Andra barn drog sig undan, satt för sig själva, apatiska, oförmögna att hantera de traumatiska upplevelser de mött, eller kanske fortfarande står inför.
Katerina Parpa, kommunikatör på SAT-7 berättar om ett besök på en av SAT-7:s skolor i Libanon

2017-12-13
Denna vecka är det ett år sedan landets kyrkor lanserade ”Juluppropet – för en human migrationspolitik”. Årsdagen uppmärksammas genom en unik sampublicering i sju kristna tidningar med en text från landets kyrkoledare med tre uppmaningar till regeringen.
– Ge barn och unga rätt till trygghet och framtidstro
– Ge alla som beviljas asyl i Sverige rätt till familjeliv
– Undanröja praktiska hinder mot familjeåterförening

SAU >
ALT >
Mullsjö folkhögskola >

SAM bg: 140 - 0753
SAM swish: 
123 138 89 82

ALMANACKAN
TIDNINGEN AKTUELLT


Aktuellt från Alliansmissionen är en medlemstidning som ges ut fem gånger per år. 

Läs direkt →

ADRESSER

Svenska Alliansmissionen,
Västra Storgatan 14
553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50
E-post: info@alliansmissionen.se

SNABBLÄNKAR