2018-05-14

Välbesökt årskonferensRSS

Att ta sin längtan på allvar var den röda tråden genom SAM:s årskonferens 2018. Innehållet i konferensen var riktat mot många målgrupper, och konferensdeltagarna åkte hem med solbränna, starka gudsmöten och fullpackade resväskor i bagaget.
Under gudstjänsterna var Skeppet fullsatt. Martina Lundquist med flera stod för sången och musiken.

De 59 löparna i Spring för livet sprang in drygt 162 000 kr, till ljudet av Mats Sturessons kommentatorpepp och folkets hejarop. IK Derik besegrade ”Smålandslaget” med 14-9, i en intensiv fotbollsmatch som spelades inför engagerad publik. Iris Bjärkhed från Västra Frölunda och Ing-Marie Josefsson från Bottnaryd vann varsin cykel, eftersom de registrerade sig som fadder och Superhjälte. Och årsmötet antog en ny vision som ska prägla vårt arbete fram till år 2025.

Årskonferensen på Gullbrannagården under Kristi Himmelsfärdshelgen var i vanlig ordning välbesökt. Gudstjänster varvades med bibelstudier och seminarier, konserter och andra aktiviteter. Niklas Piensoho var konferensens huvudtalare och predikade på flera av gudstjänsterna. Barnen fick möta Klurige Göran och hans gäng, som reste i tidsmaskinen och upplevde bibelberättelser. 

Vädret var på vår sida, stämningen var på topp och glassen smakade som vanligt utsökt!

Se webbsändningar från gudstjänsterna här >

Klurige Göran blev ofta uppringd av kunder som behövde hjälp. Och med stöd av Bibeln lyckades han alltid hitta en lösning. Barnen uppskattade verkligen gänget som höll ihop barngudstjänsterna, och de fick till och med poliseskort mellan Skeppet och kyrkan, av självaste Pia polis.


Niklas Piensoho predikade under kvällsgudstjänsterna, om att lyssna, följa och ge. 

Fotbollslaget IK Derik, som utgår från Allianskyrkan i Norrköping, höll i en fotbollsskola som engagerade många barn. Senare samma dag mötte de ett tillfälligt ihopsatt ”Smålandslag”, i en match där känslorna var heta och tempot högt. Det slutade med seger för IK Derik med 14-9.

Josefin Lennartsson arbetar med en församlingsplantering, i Gnesta, Möllnbo och Järna. Hon predikade under öppningsgudstjänsten, och delade tankar kring vad hon kallar ”kärleksrevolutionen”; att Gud har älskat oss först och att vi behöver återupptäcka vad det innebär i våra liv.

Magnus Helmner, Martina Möllås, Agnes Grahn och Ahlgrens Kapell bjöd på en mycket stämningsfull konsert i Skeppet.

Nattvard firades i skymningen, inramat av eldkorgar och Andreas Joakimsons upplysta fotoutställning. Det var en mycket fin stund, där man delade nattvarden i mindre grupper, sittande i gräset.

Sju pastorer ordinerades eller mottogs, under söndagens högtidsgudstjänst.

 

SAU >
ALT >
Mullsjö folkhögskola >

SAM bg: 140 - 0753
SAM swish: 
123 138 89 82

ALMANACKAN
TIDNINGEN AKTUELLT


Aktuellt från Alliansmissionen är en medlemstidning som ges ut fem gånger per år. 

Läs direkt →

ADRESSER

Svenska Alliansmissionen,
Västra Storgatan 14
553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50
E-post: info@alliansmissionen.se

SNABBLÄNKAR