SAU lägger grunden för nästa generation

SAU (Svenska Alliansmissionens Ungdom) är klara över målsättningen med sin verksamhet. – Att ge barn och ungdomar en möjlighet att lära känna Jesus Kristus och fördjupas i sin tro, och skapa plattformar för att forma ett gott, hållbart ledarskap.
Vi är väldigt stolta över att kunna säga att SAU:s verksamhet är mer populär än någonsin. Varje vecka träffas mellan 8 000 och 9 000 barn och ungdomar i våra kyrkor. Deltagarna möts av engagerade ledare med ett genuint intresse för barn och unga och för att ge dem det bästa de har – en tro på Jesus, en tro som håller hela livet.
 
SAU arbetar aktivt för att uppmuntra, utbilda och utmana dessa barn- och ungdomsledare. Varje år ordnas UV-scoutledarutbildningar, ungdomsledardagar, barnledarträffar, I trygga händer-kurser, barnkörledarutbildningar och mycket mer. Utöver det ordnas läger, hajker, festivaler, i sommar möter vi närmare 10 000 barn och ledare på våra läger och evenemang. Till det behöver vi ditt stöd, ekonomiskt och i förbön.
 

Ge din gåva på BG: 5499–1542
eller Swish: 123 579 28 25

Din gåva går till ett viktigt arbete, som utrustar ledare, bygger en stabil värdegrund och sprider evangeliet till barn och unga på många platser.

Glad sommar!
 
PS. Nedan kan du läsa om Christoffer, vars tro både grundades och växte på tisdagskvällarnas UV-scoutträffar. Där mötte han ledare som visade en tro som attraherade och som håller genom hela livet. 
 

 

En tro för hela livet

Christoffer Arvidsdal växte upp i Lerdala utanför Värnamo. Hans föräldrar var UV-scoutledare, i Råhult, vilket gjorde att Christoffer följde med till UV redan som väldigt liten. Att gå till kyrkan blev något av en självklarhet.
– Till en början var det främst scoutinriktningen jag fastnade för, men eftersom bilen ändå gick varje tisdagskväll fick jag lov att följa med även de gånger det var bibelkvällar. De kvällarna var inte något jag längtade till, i varje fall inte när jag var liten, men de formade min tro.
 
Det var på UV som Christoffer lärde sig att ta ansvar för det man lovat. Han såg ledare som vecka efter vecka ställde upp för honom och hans kompisar.
– Det som påverkade mig mest var att se deras tro. För dem fanns inte två verkligheter, tron gick igenom allt de gjorde. Deras engagemang hjälpte mig till en handlingskraftig och jordnära tro.
 
En av dem som gjort störst intryck är Hans Andersson, som var kaplan i Christoffers UV-kår. Det var han som höll i bibelkvällarna, vilket han gjorde på ett sätt som fångade barnen och Christoffer minns dessa kvällar som spännande. Det väcktes en längtan efter att lära sig mer.
– Det märktes att han trodde på det han sa, och om han som var så mycket äldre än mig kunde tro på det, borde det även hålla för mig. När vi var på läger ihop och umgicks under en hel vecka, såg jag att hans handlingar stämde överens med det han undervisade. Även om jag inte var så gammal vet jag att jag tänkte att det som Hans och de andra ledarna pratade om, det var en tro för hela livet.
 
Som 14-åring fick Christoffer själv börja som hjälpledare. Han var ung men kände sig inte ensam i uppdraget. Det fanns alltid en äldre ledare han kunde bolla med, och även ställas till svars inför.
– Man får ansvar, men det är ansvar under uppsikt.
 
– Min tro formades till stora delar i församlingen i Råhult. Men genom läger och utbildningar som SAU arrangerade fick jag som barn, och senare även som ung ledare, möjlighet att fördjupa mig och också lära känna många utanför min egen församling. Jag är tacksam för dessa möjligheter som kompletterade verksamheten
i Råhult på ett bra sätt.
 
TEXT & FOTO: Marita Good
 
PS2. Vi vill passa på att säga ett stort tack till alla er hundratals ledare som finns i våra församlingar. Tack för all tid ni lägger ner! Tack för den kärlek ni visar barnen, tonåringarna och de unga vuxna i våra församlingar! Sträck på er, ni gör ett fantastiskt arbete. 
 

SAU >
ALT >
Mullsjö folkhögskola >

SAM bg: 140 - 0753
SAM swish: 
123 138 89 82

ALMANACKAN
TIDNINGEN AKTUELLT


Aktuellt från Alliansmissionen är en medlemstidning som ges ut fem gånger per år. 

Läs direkt →

ADRESSER

Svenska Alliansmissionen,
Västra Storgatan 14
553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50
E-post: info@alliansmissionen.se

SNABBLÄNKAR