Röster från Move 2012

Den stora entréhallen på Kungsporten i Huskvarna myllrar av liv. Längs varenda vägg finns utställningsmontrar där besökaren på olika sätt utmanas att göra missions- och evangelisationsinsatser. Någon uppmanar till bön för förföljda kristna, en annan till volontärtjänst någonstans i världen, en tredje till teamtjänst i Sverige… OM (Operation Mission) har tagit större delen av sporthallen i bruk för sin tankeväckande upplevelseutställning. I caféet serveras mat från Turkiet och från taket hänger kläder från olika delar av världen.
 
 
Här hittar du några röster från dem som fanns med under kvällen:
 

Melinda Larsson Råslätt… 

… har arbetat i Istanbul som hemskolefröken till tre svenska barn med utlandsarbetande föräldrar. 
– Helt klart mitt livs största utmaning och jag funderade många gånger, ”kan jag verkligen det här?” Men det gick bra. 
 
Vad är din starkaste upplevelse?
– Svårt att svara på… Jag tror det var när jag insåg att Gud vill använda det jag tycker är kul och är bra på. Jag har alltid älskat att dansa men la det åt sidan när jag kom till Turkiet. När jag ändå anmälde mig till en dansskola märkte jag att jag fick jättebra kontakt med turkar. Med samma intressen som jag. En av mina bästa vänner träffade jag där, en tjej som jag fortfarande har kontakt med. 
Har resan gett mersmak?
– Absolut! Jag har lärt mig så mycket, min tro stärktes oerhört och jag fick lära känna både mig själv och Gud bättre.
Vad vill du säga till den som kanske tvekar eller funderar på att åka ut som volontär eller praktikant?
– Åk! Det är ett äventyr och man lär sig så mycket. 
Har du några korta råd?
– Det blir kanske inte som man tänkt, men det blir sååå bra.
 

 
 
 

Hansam, Örebro & Stockholm...

Bandet Hansam (Samuel Andersson 22, Hannes Perder 22, Linnéa Good 23, John Lindstrand 23, Jonathan Sjöberg 25, John Ivarsson 22, Oskar moll 23, Alexander Hällzon 19, Martin Jonsson 20) startade som ett projektarbete av Samuel och Hannes för fyra år sedan. De insåg ganska snart att de behövde ha med fler och bandet har vuxit efterhand till vad de är idag.
 
Vad är er starkaste upplevelse?
– Det är Frizon 2012. Spelning på hemmaplan och konsertlokalen var proppad med folk. Det var en häftig upplevelse.
Vad har ni lärt er?
Vi har lärt att oss att vår musik betyder mycket för folk. Till en början kanske vi inte tänkte så mycket på det, men vi fick ett mail för ett tag sen och där stod det att en av våra låtar har hjälpt personen under en svår tid. Det fick oss att förstå vad vår musik kan betyda för folk.
Vad vill ni säga till en som ska ut och volontärarbeta eller evangelisera?
– Våga! Man måste våga för att uppnå sina drömmar och dessutom lägga sitt liv i Guds händer. Då behöver man inte vara orolig.
Hansam, genom Jonathan Sjöberg
 

 

 Elisabeth Rodriguez, Huskvarna…

… har gått OM:s lärjungaträningsskola i Sydafrika sex månader och varit i Indien en månad för att reka inför ett eventuellt barnhemsbygge.

Vad är din starkaste upplevelse?
– Vid ett tillfälle fick vi privilegiet att be för sjuka på ett sjukhus. In kommer en blind kvinna, efter några minuters bön får hon sin syn tillbaka. Att uppleva kraften i bön 

var så mäktigt! När vi ber händer det grejer. 
Har du lärt dig något?
- Jag åkte med en inställning att göra en förändring, men ärligt talat, båda länderna förändrade mig, Gud förändrade min syn på världen helt och hållet genom att visa vad som ligger på hans hjärta. Det handlar först och främst om att älska människor så som han älskar oss, när vi kommer till den insikten tror jag att Gud genom oss kommer utföra stora ting. Gud förändrar liv, samhällen och världen när du som individ eller grupp väljer att stiga ur båten. Frågan är, vågar du GÅ?
Har resan gett mersmak? 
– Absolut att den har. Vi lever i en värld som behöver Jesus och idag jobbar jag med OM Sverige som inspiratör och där kommer jag stanna tills Gud leder mig på andra vägar. 
Vad vill du säga till den som funderar på att åka ut som volontär eller praktikant?
– Våga gå, du kommer garanterat att bli förändrad. Första gången behöver inte betyda att du är borta flera veckor, för min del började det med en vecka i Frankrike och sen växte det succesivt. Tro inte att du behöver vara utbildad pastor eller evangelist för att åka ut, Gud vill använda dig precis som du är med de gåvor du har. Du är unik i hans ögon. 
Har du några korta råd?
Låt ingen hindra dig från att åka, om du upplever att Gud kallar dig, ÅK!!! Låt inte ekonomi vara ett hinder till att du väljer att stanna hemma, Gud förmår att göra mer än vi kan tänka eller förstå. Jag hade aldrig kunnat åka till Indien eller Sydafrika om det inte hade varit för Guds kraft, han är vår försörjare !! 


 

 Håkan Sandberg, Floda…

… har arbetat flera år som församlingsplanterare i Albanien och i 9 år som "företagsplanterare" i Turkiet. 

Vad är det viktigaste du lärt dig?
– Ett av de absolut största behoven i världen är att skapa fler arbetstillfällen. Att inte ha ett arbete en längre tid, är mycket nedbrytande för självbilden och det påverkar allt i livet. Detta gäller oavsett var i världen du bor. En entreprenör kan starta företag, stora eller små, och utifrån den rollen hjälpa några människor på fyra livsviktiga områden; det ekonomiska (jobb), den sociala (självbilden), den miljömässiga (ansvar och hållbarhet) och den andliga (hitta vägen till Gud).   
Vad vill du säga till den som kanske tvekar eller funderar på att åka ut som volontär eller praktikant? 
– Åk för allt i världen och var öppen för att Gud ska tala till dig. Ta med dig hem en bild av vad som kan göras och vad du känner dig dragen till. Be om Guds bekräftelse på att du är på rätt väg. Utbilda dig sedan och åk ut igen.   
Har du några råd att ge till den som funderar på en utlandstjänst? 
– Tänk inte att du för att göra skillnad måste tänka traditionell mission. Utbilda dig inom ett område där ditt hjärta brinner och tro Gud om att kunna använda dig inom det området, hemma bland onådda eller långt borta bland onådda. Det finns massor med behov och möjligheter idag och om fem år när du är redo så ser världen annorlunda ut än idag. 
 

 

 Hilda Andreasson, Huskvarna…

 … har arbetat som barnflicka åt en svensk familj i Laos. 

Vad är din starkaste upplevelse? 
En stark upplevelse var att se den brutala fattigdom som existerar där. Åker man ut på landsbygden lever många i bambuhyddor och äter i princip endast ris. Men lika stark upplevelse var det att se dessa människors tacksamhet över vad de har, och hur väl de sköter sådant de kan något om. 
Vilken lärdom tar du med dig i livet?
Jag har lärt mig många saker, men dels att även om du inte kan språket och kulturen särskilt bra, så går det att kommunicera på många andra sätt ändå! dans exempelvis ;) 
Har resan gett mersmak? 
Resan har absolut gett mersmak! Dels vore det underbart att åka tillbaka till Laos och möta de människor jag lärde känna där igen! Men skulle jag åka iväg igen, skulle jag stanna längre. (Det behöver inte vara Laos.) vilket land det skulle bli, det har jag just nu ingen aning om!
Vad vill du säga till den som kanske tvekar eller funderar på att åka ut som volontär eller praktikant?
Tveka inte att ge dig iväg, du kommer att lära dig mycket om både dig själv och om Gud! Oavsett vad som dyker upp under resans gång så är han med dig, visst är det en fantastisk trygghet?! Och allt det där med att lära sig en ny kultur är emellanåt svårt, men det finns såååå mycket kul att lära sig för resten av livet! 
Har du några korta råd?
 1. Tänk över om du faktiskt drömmer om att åka någonstans, och vad du skulle kunna hjälpa till med där
 2. Prata med någon som har koll på den platsen, stället.
 3. Be över det!!
4. Bestäm dig :)
 

SAU >
ALT >
Mullsjö folkhögskola >

SAM bg: 140 - 0753
SAM swish: 
123 138 89 82

ALMANACKAN
TIDNINGEN AKTUELLT


Aktuellt från Alliansmissionen är en medlemstidning som ges ut fem gånger per år. 

Ladda hem som pdf-fil →

Läs direkt →

ADRESSER

Svenska Alliansmissionen,
Västra Storgatan 14
553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50
E-post: info@alliansmissionen.se

SNABBLÄNKAR