2018-05-10

Nu är vi igångRSS

Med en betryggande väderleksrapport som utlovar 29 grader varmt, samlas alliansarna på Gullbrannagården för fyra dagar av fördjupning, förhandling och gemenskap.

Nu är SAM:s årskonferens 2018 verkligen igång och gården är fylld av människor i alla åldrar. Och förväntningarna är höga, det märks inte minst på alla välfyllda lokaler, hela dagen pågår paralella samlingar och det är fulla hus överallt. Under öppningsgudstjänsten predikade Josefin Lennartsson, som till vardags arbetar som pionjärpastor i Gnestaortens krets.
- Jag tar fasta på konferensens tema Ta din längtan på allvar, men utifrån hur vi som församling har landat i det. Vi kallar det för kärleksrevolutionen; att Gud har älskat oss först och vår uppgift är att återupptäcka vad det innebär i våra liv. Även torsdagens kvällsgudstjänst med Niklas Piensoho var uppskattad och Skeppet var fyllt till bredden, ett angenämt problem var att många inte fick sittplats utan fick stå längs med väggarna eller utanför.

Uppfinnarverkstad och tidsmaskin

På barnkonferensen möter man Klurige Göran som tillsammans med sina vänner - både människor och djur - löser vardagsproblem och svåra frågor. I hans tidsmaskin får vi också åka tillbaka till Bibelns tid, där vi får möta några av Bibelns huvudpersoner. Barnmötena är även de mycket välbesökta och för den som kommer lite sent är det svårt att hitta sittplats.
- Vi är totalt tio personer som är engagerade i uppfinnarverkstaden och det är ett roligt tillvägagångssätt att ha barnmöte, säger Göran. Vi har hittat ett sätt att fånga barnens uppmärksamhet och jag har mött föräldrar som kommer fram till mig efteråt och uttrycker sin stora förvåning över att deras tvååringar har suttit stilla så länge! Vi reser runt och har barnmöten ungefär två gånger i månaden och genom alla berättelser får jag utlopp för min kreativitet, och kan dessutom använda gåvan i Guds tjänst vilket känns fantastiskt. Men vi har inte varit på Gullbrannagården innan, så det känns spännande att nu vara en del av SAM:s årskonferens här.

Under konferensen blir det också bibelstudier, ett par konserter, frukost för föräldrar,  fotbollsskola och missionslopp.

Här kan du följa konferensen via webbradio och webb-tv >

SAU >
ALT >
Mullsjö folkhögskola >

SAM bg: 140 - 0753
SAM swish: 
123 138 89 82

ALMANACKAN
TIDNINGEN AKTUELLT


Aktuellt från Alliansmissionen är en medlemstidning som ges ut fem gånger per år. 

Läs direkt →

ADRESSER

Svenska Alliansmissionen,
Västra Storgatan 14
553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50
E-post: info@alliansmissionen.se

SNABBLÄNKAR