Tips inför årets Ge för livet satsning

För den som vill, är beredd att ge någon eller några timmar och är lite uppfinningsrik finns det oändliga möjligheter att samla in pengar till årets Ge för livet projekt. Att knacka dörr med en insamlingsbössa är ett sätt, det funkar nästan alltid. Självklart går det även att välja en bra plats att stå still på med sin bössa; utanför krogen en fredagskväll, vid en utomhuskonsert eller helt enkelt utanför Ica.
Ansiktsmålning är kul och ger även ett bra tillfälle att prata med barnen
Men du kanske vill göra något annat, själv eller tillsammans med din församling, din uv-kår, söndagskola, tonår, syförening eller varför inte grannarna? Det finns massor av insamlingsaktiviteter du kan göra. Här är några idéer! Behöver du hjälp med affischer, bössbanderoller, annonser etc, hör av dig till oss; info@alliansmissionen.se
 
Ordna en loppis
Rensa dina egna gardrober eller be grannar, släktingar, arbetskollegor att hjälpa till och sälj sedan allt till förmån för Ge för livet. Eller du kanske arbetar vid en second Hand butik där ni kan välja att ge en dags- vecko eller månadskassa till Ge för livet.
 
Ge bort lördagsgodis
Gå runt och utmana godisbutikerna i din stad att under en dag/helg be kunderna ge lika mycket i bössan från Ge för livet som de nyss köpt lördagsgodis för. Butikerna kan sedan ordna en intern kamp om vem som fått mest i sin bössa.
 
Karaoketävling
Ordna en karaokekväll där både deltagare och publik tillsammans gör en insamling till Ge för livet. Vinnaren får sedan välja vilket projekt pengarna ska gå till.
 
Sjung för Livet
Kanske är du med i en gospelkör, ungdoms- eller barnkör, ordna en konsert där intäkterna går till Ge för livet.
 
Ordna en talangjakt
Här kan alla som har en talong få en chans att visa upp den. Entrén går givetvis till Ge för livet och publiken får vara med och rösta fram sin favorit. Vinnaren får äran att välja vilket projekt som pengarna från kvällen ska stödja.
 
Tårtlotteri
Anlita ett gäng lokala kändisar som får garnera varsin tårta, under tiden tårtorna garneras säljs lotter där varje lott förutom att ge en möjlighet att vinna en tårta, även ger rätt att rösta på favorittårtan. Jättekul och jättegott!
 
Sälj ansiktsmålningar
Sälj ansiktsmålningar ute på torget eller i ett köpcentrum till förmån för Ge för livet. Att måla ett ansikte är inte så komplicerat som det ser ut, och googlar du på ansiktsmålning hittar du många tips och idéer.
 
Fiskdamm 
Tigg ihop leksaker, spel, godis och annat som kan passa i en fiskdamm, ställ upp din "damm" på lämplig plats och sälj "garanterad fiskelycka" till förmån för Ge för livet.
 
Fika för livet
Baka bullar, ordna lite kaffe/te/saft och sälj på stan, stranden eller parken till förmån för Ge för livet. Alla gillar hembakt och får man det dessutom serverat där man är, kanon!
 
Levande jukebox
För den som är musikaliskt kanske detta kan vara ett alternativ. Välj ut en bra plats, bygg en enkel låda av t ex wellpapp stor nog att rymma dig själv och ev ett instrument. Förse lådan med ett tydligt inkast för låtval och pengar. Sedan sjunger du på beställning. Kan du inte sjunga kan du ju alltid göra tvärtom, sjung för glatta livet tills någon ger dig pengar för att sluta.
 
Mannekänguppvisning
 
Vernissage
Be lokala konstnärer/hantverkare att tillverka något till förmån för Ge för livet. Ordna sedan en stor konstutställning där all försäljning går till det projekt ni känner mest för. Är du själv konstnär säljer du naturligtvis dina egna alster.
 
Ställ ut insamlingsbössor
Har du kontakt/relation med butik, restaurant, frisör, vårdcentral med mera. Fråga om du kan få ställa ut en insamlingsbössa från Ge för livet.
 
Upplevelseauktion
SAM:s upplevelseauktion som hålls under vår årskonferens är mycket populär. Varför inte ordna en i den egna församlingen. Det gör till exempel Stockaryds församling.  
 
Sälj vykort/kalendrar
Säkert har ni duktiga fotografer eller konstnärer i församlingen, kanske kan ni välja ut några bilder som ni trycker upp på vykort eller kalendrar som sedan säljs till förmån för Ge för livet. 
 
Knacka dörr
Du som knackar dörr med en insamlingsbössa, tänk på att  förbereda insamlingen innan med ett flygblad i brevlådan där du berättar att insamlingen är på gång. Kom ihåg att på flygbladet tydligt skriva vem som är avsändare och vårt plusgironummer 90 00 84-5. Behöver ni hjälp att ta fram flygblad maila inf@alliansmissionen.se
 
Kort och gott, använd det du tycker är roligt eller är bra på till förmån för Ge för livet. Varje insats, liten som stor har betydelse och förändrar liv och förutsättningar för barn och vuxna runt om i vår värld.
 
Har du egna idéer som du vet fungerar, vi delar dem gärna med dig. Maila info@alliansmissionen.se 

SAU >
ALT >
Mullsjö folkhögskola >

SAM bg: 140 - 0753
SAM swish: 
123 138 89 82

ALMANACKAN
TIDNINGEN AKTUELLT


Aktuellt från Alliansmissionen är en medlemstidning som ges ut fem gånger per år. 

Läs direkt →

ADRESSER

Svenska Alliansmissionen,
Västra Storgatan 14
553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50
E-post: info@alliansmissionen.se

SNABBLÄNKAR