2018-03-08

I Bibeln mötte jag en Gud som älskadeRSS

Jag var nyfiken på den kristna tron redan hemma i Irak. Det fanns en del kristna runt omkring, och den kärlek jag såg i dem var något helt annat än det jag kunde läsa om i Koranen och i mitt lands historia. Där finns bara död. I hemlighet började jag att läsa Bibeln, men jag hade ingen att prata med om vad jag läste.
Ahmed valde Jesus framför islam, foto: Marita Good

Ahmed var en av dem som kom till Sverige under den stora flyktingvågen 2015. Han väntar fortfarande på besked om uppehållstillstånd. När han kom till Sverige var Ahmeds ambition att få träffa kristna som kunde förklara den kristna tron för honom. Men under hela första året i Sverige hittade han ingen som bekände en kristen tro.

– När jag varit här ungefär ett år träffade jag mamma Amal. Jag frågade henne om hon kunde hjälpa mig att förstå vad den kristna tron handlade om. Amal tog med mig till Allianskyrkan. Där kände jag mig accepterad direkt, blev omfamnad av kärlek.
 
Men att bortse från vad man hela livet lärt sig är heligt, var inte helt lätt. Gång på gång kände sig Ahmed tvungen att försvara sin muslimska tro. Han beskriver det som att det pågick en inre strid i honom.
– Till slut bestämde jag mig för att läsa Koranen med andra ögon. Jag behövde inte försvara det jag läste och insåg att Koranen var full av död. I Bibeln mötte jag en Gud som älskade. Jag bad Jesus om förlåtelse och den 17 februari i år blev jag döpt. Jag ville visa alla att jag börjat ett nytt liv tillsammans med Jesus.
 
Dagligen utsätts Ahmed för trakasserier och hot via sociala medier, för att han har lämnat islam. Även hemma i lägenheten, som han delar med andra flyktingar, möts han av påhopp och misstänksamhet.
– Det gör mig inget, jag är trygg i Jesus. Oavsett vad som händer kommer jag aldrig släppa taget om Jesus!
 
Text & foto: Marita Good
jobbar med kommunikationsfrågor SAM
 

Församlingar med hjärta för sitt folk

Vi har inom Svenska Alliansmissionen flera församlingar som främst vänder sig till människor med arabiska som modersmål, församlingar som brinner för att nå sitt folk med evangelium. Tillsammans med dig vill vi göra vad vi kan för stödja dess församlingar.

Ge din gåva här

 

"Mamma Amal" och Ahmed

SAU >
ALT >
Mullsjö folkhögskola >

SAM bg: 140 - 0753
SAM swish: 
123 138 89 82

ALMANACKAN
TIDNINGEN AKTUELLT


Aktuellt från Alliansmissionen är en medlemstidning som ges ut fem gånger per år. 

Läs direkt →

ADRESSER

Svenska Alliansmissionen,
Västra Storgatan 14
553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50
E-post: info@alliansmissionen.se

SNABBLÄNKAR