2017-08-17

En tydlig Gudslängtan utmärkte årets KonfalägerRSS

Så ligger ytterligare en välfylld lägersommar bakom oss. Under sommaren har drygt 4 600 barn, tonåringar och ledare samlats till UV-scoutläger, tonårsläger, familjeläger och konfirmationsläger, dessutom samlade årets Gullbrannafestival runt 3000 besökare. Emanuel Bratt från Nässjö är en av sommarens många, många uppskattade ledare, han berättar här om årets konfirmationsläger.
Ledargänget på årets konfirmationsläger
Ledargänget på årets konfirmationsläger

Emanuel Bratt, huvudledare och lärare på årets läger berättar:


Emanuel, vem är du? 
- Jag heter Emanuel Bratt, är 31 år gammal och bor i Nässjö. Jag kommer ursprungligen från Lidköping men flyttade till Nässjö för 10 år sedan när jag började som ungdomsledare i Missionskyrkan Nässjö. Kärleken till människorna har gjort att jag är kvar. 

Till vardags jobbar jag huvudsakligen med lärjunga- och missionsskolan Apg29 genom Equmenia, men under somrarna har jag flera år också jobbat med ungdomar genom tonårsläger och SAU:s sommarkonfa.
 
Hur kommer det sig att du valde att vara ledare på SAU:s konfirmationsläger? 
- Årets sommarkonfa var mitt femte. 

Jag fick frågan inför 2013 att ta över som lärare efter Jacob Carlzon. Jag gick då ALT i samma årsgrupp som en av de dåvarande ledarna,och sommarkonfan var något jag verkligen fastnade för. Något av det jag uppskattar mest är möjligheten att verkligen få gå på djupet, som lärare inte minst genom undervisningen, men också genom andakter, gemenskapen och att bara leva sida vid sida under några veckor.
 

Vad kommer du ta med dig från årets läger? 
- Årets läger var väldigt gott. Redan första dagen fick vi se, både hur konfirmanderna sökte sig till varandra och började bilda en gemensam grupp på ett väldigt fint sätt, men också hur många hade en tydlig Gudslängtan, en önskan att få lära känna Jesus mer och växa i tro. 

Det var också häftigt att se, när vi som ledare såg två tydliga utmaningar och behov under lägret, och bad för det, hur Gud väldigt konkret svarade på dessa böner. Jag är överhuvudtaget väldigt tacksam för ledargruppen och glädjen vi känt i att få leva och arbeta tillsammans för Kristus och ungdomarna under lägret. Vi har fått bära varandra, komplettera varandra och bara glädjas tillsammans och jag vet att de andra ledarna också bär lägret och konfirmanderna varmt om hjärtat.
 

Något som slår mig gång på gång, är hur viktig och avgörande gemenskapen är för att få upptäcka livet och glädjen i Kristus. Att få vara en del av en gemenskap där Jesus är i centrum, och där man delar livet och vardagen med andra som vill åt samma håll; med andra som också vill lära känna Jesus och älska Gud helhjärtat och i handling. Gud har inte bara kallat oss som individer att tro, utan vill forma ett folk som tillsammans lever sina liv till hans ära. Jag är oerhört tacksam för att Sommarkonfan får vara med och spela en liten del i detta. =)

 

Månadsgåvan i augusti går till SAU:s lägerverksamhet

Ge gärna en gåva till den
BG: 5499-1542
eller swish: 123 579 28 25
märk betalningen ”MG augusti”

SAU >
ALT >
Mullsjö folkhögskola >

SAM bg: 140 - 0753
SAM swish: 
123 138 89 82

ALMANACKAN
TIDNINGEN AKTUELLT


Aktuellt från Alliansmissionen är en medlemstidning som ges ut fem gånger per år. 

Läs direkt →

ADRESSER

Svenska Alliansmissionen,
Västra Storgatan 14
553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50
E-post: info@alliansmissionen.se

SNABBLÄNKAR