2017-08-30

En hälsning från Malmö HuskyrkaRSS

Livet i församlingsplanteringen är spännande, lärorikt, frustrerande och härligt! Läs en hälsning från Hanna & Jacob Josefsson. De arbetar med församlingsplantering i Malmö.
Hanna och Jacob Josefsson, foto: Sofie Rotstedt
Hanna och Jacob Josefsson, foto: Sofie Rotstedt

SAM har genom historien burit och burits av mission. Det är en del av vår identitet att berätta om Jesus i ord och handling, både på hemma- och bortaplan. Mission är mycket mer än att ”bara” lägga pengar i kollektboxen den söndag då det är insamling till missionen. Mission handlar om överlåtelse och efterföljd av Jesus Kristus, att förvalta det uppdrag, de resurser och gåvor Han gett. Att du och jag, våra församlingar och vårt samfund, tillsammans ser den utsatta människan och möter behoven.

För Hanna och Jacob Josefsson ledde det till ett arbete med husförsamlingar i Malmö. Sedan några år tillbaka är de med i Malmö Huskyrka med visionen att nå nya grupper av människor och nya delar av Malmö med Jesu kärlek. Malmö Huskyrka är en av de församlingsplanteringar som SAM stöder.

 

Tack för er förbön

Livet i församlingsplanteringen är spännande, lärorikt, frustrerande och härligt! Så skulle vi även kunna sammanfatta den vår som ligger bakom, Gud har på många sätt visat sin trofasthet, genom glädje och sorg, motgångar och framgångar.

Under våren har det, från flera håll, kommit nya människor in i vår gemenskap, något vi är oerhört glada och tacksamma för. Vi minns speciellt våra måndagskvällar då tårar och skratt delats under bibelläsning, förbön och lovsång. En kväll kom en tjej vi inte träffat tidigare, hon var då inte troende. Under samlingen blev hon helad i sin axel. En vecka senare kom hon tillbaka och berättade om hur hon fått möta Gud senare på kvällen. En annan kväll fick vi be med en man som hade brottats med mardrömmar och han blev fri från dessa. Sådana händelser ger oss inspiration att gå vidare.

Just nu befinner vi oss i ett läge där vi behöver vägledning från Gud. Den andliga hungern i Malmö är stor och tillsammans med de andra församlingarna i Malmö vill vi nå staden med Jesu kärlek. Vår längtan är att starta fler husförsamlingar för att genom dem nå fler delar av Malmö. Vi vill bevara den enkelhet som är en del av vår vision, samtidigt behöver vi vishet kring hur ledarskap och organisation ska fungera med flera husförsamlingar.

Var med oss i bön kring detta. Era förböner är guld värda. Tillsammans når vi Sverige med Jesus kärlek.

Hanna & Jakob Josefsson

SAU >
ALT >
Mullsjö folkhögskola >

SAM bg: 140 - 0753
SAM swish: 
123 138 89 82

ALMANACKAN
TIDNINGEN AKTUELLT


Aktuellt från Alliansmissionen är en medlemstidning som ges ut fem gånger per år. 

Läs direkt →

ADRESSER

Svenska Alliansmissionen,
Västra Storgatan 14
553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50
E-post: info@alliansmissionen.se

SNABBLÄNKAR