2017-07-25

Den lyckligaste dagen i livetRSS

Det dansas och sjungs och alla gläds vi tillsammans med de 15 elever som just fått sina intyg efter avslutade bibelskolstudier i Blantyre i södra Malawi. Under tre års tid har de under några veckor per år genomgått studier vid Solid Foundation Bible Colleges* filial i Malawi. Tillsammans med Kjell Larsson fick jag äran att delta när den första kullen avslutade sina studier.
Högtiden hölls i en liten kyrka, mitt i ett oerhört fattigt och smutsigt område av Blantyre. Att i den miljön få se de stolta eleverna i sina fina, långa examenskåpor var stort. Både eleverna själva och vi runt omkring var rörda till tårar, inte minst när kursens tre kvinnor fick ta emot sina intyg. Ett ögonblick jag kommer att bära med mig hela livet.
 
En av dem som examinerades är Mary Samadunga. Hon är 58 år och gift med Masangano. De arbetar i en liten församling i byn Lundu, ca en timmas resa från Blantyre. För att ta sig dit får man åka på riktigt smala och gräsbevuxna vägar eller kanske vi skulle kalla dem stigar. Huset de bor i är fint men enkelt. Som en prydnad i vardagsrummet hänger det ett tygskynke med dalahästar på! 
Mary leder kvinnogruppen och kvinnokören i församlingen. Den största utmaningen hon ser är just att leda församlingsmedlemmarna. 
 
- Genom undervisningen har jag fått redskap att arbeta bättre som ledare. Jag blev också utmanad i hur vi som familj kan leva ut vår tro, att undervisa barnen i Guds ord, hur man tar hand om sin man och sitt hem. Även lektionerna om den Helige Ande har betytt mycket. Jag skulle gärna fortsätta studera ytterligare ett år.
 
Det lyser om henne av lust att lära mer. Hon är överlycklig över den här dagen. Inte undra på det, Mary har bara gått fem år i skolan tidigare. Att då få ta på sig en examenskappa, få ett intyg över avslutade bibelskolstudier och höra alla tal, är överväldigande. 
- Det här är den lyckligaste dagen i mitt liv, säger hon. 
 
Text & foto: Gerd Pettersson
 
* Solid Foundation Bible Colleges filial i Malawi har startats och drivs av Allianskyrkan i Zimbabwe. 
 

Ge en gåva till våra bibelskolor i Afrika

SAU >
ALT >
Mullsjö folkhögskola >

SAM bg: 140 - 0753
SAM swish: 
123 138 89 82

ALMANACKAN
TIDNINGEN AKTUELLT


Aktuellt från Alliansmissionen är en medlemstidning som ges ut fem gånger per år. 

Läs direkt →

ADRESSER

Svenska Alliansmissionen,
Västra Storgatan 14
553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50
E-post: info@alliansmissionen.se

SNABBLÄNKAR