2017-06-02

Dagar av festRSS

SAM/SAU:s årskonferens 2017 är över och vi sammanfattar dagarna med ett stort tack! Till alla er som var med och förgyllde dagarna, till Gullbrannagården och dess personal, till alla medverkande och ett stort tack till vår Herre!
Samuel Ljunbladh fick hela Skeppet i gungning, foto: Mikael Good
Samuel Ljunbladh fick hela Skeppet i gungning, foto: Mikael Good

Att SAU fyller 125 år i år gick inte att ta miste på, det var lite av feststämning varje dag, med återblickar på det som varit men också mycket fokus på det som ligger framför. Att vädret var helt fantastiskt gav definitivt extra feststämning, inte minst under lördagseftermiddagen när det var utomhusgudstjänst för alla åldrar, marknad och ett missionslopp som drog in drygt 165 000 kronor.

Torsdag och fredag låg mycket av fokus på ombudshandlingar, höjdpunkten där var välkomnandet av ytterligare tre församlingar till vårt samfund. Det kunde också konstateras att medlemsantalet nu är större än på många år. 
 
Helgen i övrigt  bjöd på ett fullspäckat program. Ett nytt grepp var bland annat att ha flera parallella bibelstudium, något som var mycket uppskattat. Uppskattat var även lovsångsteamet All for God som inbjöd till fantastisk lovsång där både äldre och yngre kände sig hemma.
 
Förutom kvällsgudstjänsterna var det framförallt seminarierna med Bo Forsberg, Diakonia och Simon Häggström som drog mycket folk. Fredagskvällen bjöd Samuel Ljungbladh på en bejublad konsert och helgen avslutades i vanlig ordning med en ordinationsgudstjänst. I år ordinerades sex pastorer och en pastor fick sin ordination flyttat till Svenska Alliansmissionen. En riktigt fin högtidsstund som avslutades med att alla tillsammans bad UVscout-bönen.
”Jesus gör mig sådan du vill ha mig. Använd mig varenda dag.” 
Med den bönen lämnar vi årets konferens och ber att den får bli en verklighet i allas vårt liv.
 
 
De flesta seminarier och bibelstudium finns inspelade och går att beställa på info@alliansmissionen.se
 
En eftermiddag byggdes det drakar på barnkonferensen, drakar som sedan flög runt på Gullbrannagården resten av konferensen.
 
En eftermiddag byggdes det drakar på barnkonferensen, drakar som sedan flög runt på Gullbrannagården resten av konferensen.
 
Bo Forsberg, Diakonia, foto: Mikael Good
 
Under ett av sina seminarium talade Bo Forsberg om Församlingens uppdrag i en global trasighet, ett ämne som ledde till många samtal både i och utanför Skeppet. Vi tror och hoppas att samtalen från detta seminarium kommer fortsätta även på hemmaplan.
 
Simon Häggström, foto: Mikael Good
 
Böckerna Simon Häggström tagit med tog snabbt slut efter hans omskakande seminarium. Simon föreläste utifrån sin roll som kriminalinspektör med fokus på prostitution och människohandel i Sverige och berättade om den verklighet han möter så gott som dagligen.
 
Tigern och apan var populära hos barnen, foto: Mikael Good
 
På barnkonferensen fick man träffa apan och tigern som tillsammans med Nette och Zandra pratade om att våga tro i vardagen.
 
 
Under vårt missionslopp, Spring för livet, lyckades 74 löpare samla in inte mindre än 165 322 kronor. Yngsta löparen var fyra och äldsta 84 år. Ett helt fantastiskt lopp, tack alla som sprang i värmen och tack alla sponsorer som varit med och bidragit. 
 
Dagens Kjellfie, foto: Mikael Good
 
Vi fick glädjen att ordinera sex nya pastorer och välkomna en pastor som valt att flytta över sin ordination till Svenska Alliansmissionen.
 
Utomhusgudstjänst, foto: Mikael Good
 
Mycket uppskattad utomhusgudstjänt.
 
SAM-radio, foto: Mikael Good
 
Våra radiokillar i full action. SAM-radio sände som vanligt hela konferensen.
 
Foto: Miakel Good
 
Lördageftermiddagens marknad i parken bjöd på en hel del hisnande äventyr.
 
Foto: Mikael Good

Mycket sol och ett intensivt program tar på krafterna, en välbehövlig paus i gröngräset.
 

SAU >
ALT >
Mullsjö folkhögskola >

SAM bg: 140 - 0753
SAM swish: 
123 138 89 82

ALMANACKAN
TIDNINGEN AKTUELLT


Aktuellt från Alliansmissionen är en medlemstidning som ges ut fem gånger per år. 

Läs direkt →

ADRESSER

Svenska Alliansmissionen,
Västra Storgatan 14
553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50
E-post: info@alliansmissionen.se

SNABBLÄNKAR