2018-01-24

Beachvolley gav 182 000 kronor till välgörenhetRSS

”Ha roligt i sanden – och hjälp människor på samma gång” är mottot för BeachAid. Under förra året arrangerade man ett 50-tal BeachAid-tävlingar där alla startavgifter oavkortat gick till välgörenhet. SAM var en av de organisationer som fick del av kakan.
Sandra Arvidson var en av de spelare som deltog i BeachAid-tävlingar på Bödagården, Öland. Bara från tävlingarna på Böda kunde BeachAid skicka 71 000 kronor till aids-bekämpning i södra Afrika.
Sandra Arvidson var en av de spelare som deltog i BeachAid-tävlingar på Bödagården, Öland. Bara från tävlingarna på Böda kunde BeachAid skicka 71 000 kronor till aids-bekämpning i södra Afrika.

Tillsammans med överskott från läger och rankinggrundnade tävlingar kunde spelarna se till att drygt 182 000 kronor gick till olika projekt under förra året, av dem fick SAM:s aidsprojekt i södra Afrika ta del av 71 000 kr. 

- Vi vill rikta ett stort tack till både arrangörer och spelare. De här pengarna kommer att användas i arbetet att förebygga hiv och aids men också till stöd för dem som drabbats. Marcus Bernström, projekthandläggare SAM.

Utöver Svenska Alliansmissionens aidsprojekt i Afrika fick följande projekt del av intäkterna:
Beachvolleyprojekt i Kongo, Vattenprojekt Indien, Skolprojekt i Syrien/Libanon, IM:s arbete med ensamkommande flyktingar och Beachvolley mot cancer.
 
Under fjolåret utsågs även BeachAids initiativtagare och projektledare Tomas Arvidson till ”Årets ledare” inom Svensk volleyboll.  Även i år fortsätter BeachAid att arrangera välgörenhetsturneringar, bland annat under BeachAid Camp (v 26) och BeachAid Week (v29) på Bödagården på Öland där man bygger upp en arena med 16 planer.
 

SAU >
ALT >
Mullsjö folkhögskola >

SAM bg: 140 - 0753
SAM swish: 
123 138 89 82

ALMANACKAN
TIDNINGEN AKTUELLT


Aktuellt från Alliansmissionen är en medlemstidning som ges ut fem gånger per år. 

Läs direkt →

ADRESSER

Svenska Alliansmissionen,
Västra Storgatan 14
553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50
E-post: info@alliansmissionen.se

SNABBLÄNKAR