AktuelltRSS

2018-06-21
"I dag har Sveriges nuvarande asyllagstiftning funnits i två år. Konsekvenserna ser vi inom kyrkan dagligen. Vi uppmanar våra folkvalda, samtliga partier och kandidater i årets val att arbeta för att återinföra rätten till familjeåterförening för samtliga skyddsbehövande".
Det skriver presidiet för Sveriges kristna råd på Aftonbladet debatt.
2018-05-31
Biståndsorganisationen Diakonias arbete för att föra in de mer medmänskliga frågorna i höstens val fortsätter. Under våren har över 1000 frågor från barn samlats in, kluriga frågor till svenska politiker som kräver raka svar.
2018-05-17
Inför det stundande riksdagsvalet bjuder partierna över varandra med olika löften om satsningar inom områden som skola och vård. Det är bra, men vi behöver också politiker som har modet att fatta obekväma beslut om kraftfulla satsningar för en hållbar utveckling.
Referat från artikel i DAGEN 4 maj 2018
2018-05-14
Att ta sin längtan på allvar var den röda tråden genom SAM:s årskonferens 2018. Innehållet i konferensen var riktat mot många målgrupper, och konferensdeltagarna åkte hem med solbränna, starka gudsmöten och fullpackade resväskor i bagaget.
2018-05-10
Med en betryggande väderleksrapport som utlovar 29 grader varmt, samlas alliansarna på Gullbrannagården för fyra dagar av fördjupning, förhandling och gemenskap.
2018-04-18
Jag träffar Immanuel i en av våra arabisktalande församlingar. Han är stor och muskulös och tatueringarna på både armar och hals avslöjar att hans liv haft en betydligt hårdare inriktning än den som jag, som uppväxt i en frikyrka, är van vid. Men hans ansikte strålar och det är svårt att tro att han bara några månader tidigare släpptes från fängelset efter att större delen av sitt liv levt som kriminell.
2018-03-26
Är det svenska samhället på väg att förlora förmågan att förhålla sig till religionens positiva och negativa sidor på ett adekvat sätt? Det skriver presidiet för Sveriges kristna råd på debattplats i Svenska dagbladet, med anledning av att Socialdemokraterna vill förbjuda religiösa friskolor.
2018-03-19
Att prata med Amal en stund är som att få en boost av energi och glädje. Det hopp och den glädje som hon sprider omkring sig smittar av sig.
2018-03-08
Jag var nyfiken på den kristna tron redan hemma i Irak. Det fanns en del kristna runt omkring, och den kärlek jag såg i dem var något helt annat än det jag kunde läsa om i Koranen och i mitt lands historia. Där finns bara död. I hemlighet började jag att läsa Bibeln, men jag hade ingen att prata med om vad jag läste.
2018-03-05
"Men om det verkligen skulle behövas är min längtan att min kallelse är starkare än min feghet, att det andliga modet att stå för det jag tror på, är större än min längtan efter livet."
Läs om Diane Manu och hennes väg in i Guds kallelse.
2018-02-26
Hans mål är att nå världens minst nådda, med evangelium. Han drömmer om en plantskola för församlingsplanterare i Sverige och världen och vill berika SAM:s missionärskår med personer med icke-svensk bakgrund. Möt Martin Ström – SAM:s nya internationella missionsledare.
2018-02-15
En vädjan om fred för Colombias folk.
2018-02-10
Redan 2009 presenterade UNDP en utredning som visade att den låga utbildningsnivå i området var det som höll utvecklingen i Nordafrika och Mellanöstern (MENA-regionen) tillbaka. Sedan dess har instabilitet och våld ytterligare skadat regionen. Konflikter och krig i framförallt Irak, Syrien, Jemen och Libyen har drivit miljoner människor på flykt och helt slagit sönder utbildningssystemet på många håll.
2018-01-26
Om vi inte investerar i utbildning som inte enbart lär ut kunskap men också värderingar och tolerans, kommer andra att lära dem värderingar som skapar konflikt. Resultatet av det har vi sett; radikalism, extremism och uppror. Vi behöver agera nu, om vi ska kunna förhindra att en hel generation blir förlorad.
Rita Elmounayer, kommunikationschef, SAT-7
2018-01-24
”Ha roligt i sanden – och hjälp människor på samma gång” är mottot för BeachAid. Under förra året arrangerade man ett 50-tal BeachAid-tävlingar där alla startavgifter oavkortat gick till välgörenhet. SAM var en av de organisationer som fick del av kakan.
2018-01-19
Hur hjälper vi bäst utsatta kristna i Mellanöstern och Nordafrika? Hur kan vi hjälpa deras kyrkor att växa? Frågan diskuterades livligt när ett antal arabiska och internationella kyrkliga ledare träffades för drygt 20 år sedan. Det man kom fram till var – genom satellit-TV.
2018-01-18
Idag startar ”Böneveckan för kristen enhet”. I år inspireras veckan av kristna i Karibien. En på många sätt unik vecka där världens kristenhet samlas till gemensam bön. Detta sker samtidigt över hela världen då kristna i 75 länder går samman.
2018-01-12
Nyfiken och med ett stort leende kom Samah springande för att hälsa. Hennes leende gick rakt in i hjärtat. Till skillnad från många av de andra barnen på skolan var Samah glad, social och självsäker. Andra barn drog sig undan, satt för sig själva, apatiska, oförmögna att hantera de traumatiska upplevelser de mött, eller kanske fortfarande står inför.
Katerina Parpa, kommunikatör på SAT-7 berättar om ett besök på en av SAT-7:s skolor i Libanon
2017-12-13
Denna vecka är det ett år sedan landets kyrkor lanserade ”Juluppropet – för en human migrationspolitik”. Årsdagen uppmärksammas genom en unik sampublicering i sju kristna tidningar med en text från landets kyrkoledare med tre uppmaningar till regeringen.
– Ge barn och unga rätt till trygghet och framtidstro
– Ge alla som beviljas asyl i Sverige rätt till familjeliv
– Undanröja praktiska hinder mot familjeåterförening
2017-12-01
Internationella aidsdagen - 1 december - en internationell minnesdag för alla som har dött i aids men också en dag för att uppmärksamma och visa stöd för alla de miljoner människor som lever med hiv idag.
2017-11-24
#metoo-rörelsen går vidare och allt fler vittnar om övergrepp och trakasserier de varit med om. Som ett led i debatten publicerar vi här en artikel som fanns med i vårt senaste nummer av Aktuellt från Alliansmissionen.
2017-10-10
Under våren har vi, tillsammans med Equmeniakyrkan och Diakonia samlat underskrifter för att sätta tryck på politikerna när det gäller lagarna kring Sveriges vapenexport. Under måndagen, 9 oktober, lämnades 6 608 namn till regeringen med uppmaningen att sätta mänskliga rättigheter framför vapenexport!
2017-09-29
Ämnet för dagen är ”Vad är tanken med församlingen?”. Jonas Melin, som är en av lärarna den här veckan, lägger fram några frågor som han ber de 20 eleverna att samtala kring. Sorlet i salen infinner sig direkt.
Den populära bibelkursen BibelVinter återkommer 2018. Här träffar några av dem som gick kursen i våras.
2017-09-06
Under flera år har Alliansmissionens styrelse diskuterat hur man på bästa sätt ekonomiskt och byggtekniskt förvaltar de fastigheter som ägs av SAM. Sälja, låta vara som de är eller utveckla? Under våren beslutade SAM-styrelsen att ta fram ett förslag på utveckling av Hackspetten 7 och Kortebo gård för att lyssna med kommunen om möjligheten att på ett bra sätt utveckla och förvalta de fastigheterna.
2017-08-30
Livet i församlingsplanteringen är spännande, lärorikt, frustrerande och härligt! Läs en hälsning från Hanna & Jacob Josefsson. De arbetar med församlingsplantering i Malmö.
2017-08-17
Så ligger ytterligare en välfylld lägersommar bakom oss. Under sommaren har drygt 4 600 barn, tonåringar och ledare samlats till UV-scoutläger, tonårsläger, familjeläger och konfirmationsläger, dessutom samlade årets Gullbrannafestival runt 3000 besökare. Emanuel Bratt från Nässjö är en av sommarens många, många uppskattade ledare, han berättar här om årets konfirmationsläger.
2017-08-07
"Jag tror att om jag sätter Gud först och ger honom mer tid så ger han mig också mer tid för annat." Kanske har vi stressade svenskar något att lära av Bertha från Malawi, en fembarnsmamma, företagare och student vid Bibelskolan i Malawi.
2017-08-01
Åren går men Alpha består. Och inte nog med att den populära kursen i kristen tro finns kvar - den utvecklas dessutom. Nu finns två nya filmserier att använda; helt gratis. Kanske något för er som planerar en alpha-kurs i höst.
2017-07-25
Det dansas och sjungs och alla gläds vi tillsammans med de 15 elever som just fått sina intyg efter avslutade bibelskolstudier i Blantyre i södra Malawi. Under tre års tid har de under några veckor per år genomgått studier vid Solid Foundation Bible Colleges* filial i Malawi. Tillsammans med Kjell Larsson fick jag äran att delta när den första kullen avslutade sina studier.
2017-07-10
"Vi står inför enorma utmaningar, men vi som kyrka har ett alldeles speciellt uppdrag att vara en profetisk röst i den tid vi lever i. De gamla profeterna var inga siare. De såg verkligheten och sa att fortsätter vi så här så går det illa. De uppmanade människor att göra skillnad." Läs en klarsynt och tankeväckande intervju med Bo Forsberg, Diakonias snart avgående generalsekreterare.
2017-07-01
"Det kan ta lång tid innan man får det som Gud har lovat."
Läs vår pionjärkonsulent Jonas Melins reflektion över varför det är viktigt att ge arbetet med församlingsplanteringar tid.
2015-04-24
Är semesterplaneringen i full gång? Lockar sol och bad på Sveriges troligtvis längsta sandstrand? Vår församling i Båstad hyr under sommaren ut en lägenhet i sina lokaler till mycket förmånligt pris, samtidigt är du med och stöder deras viktiga arbete.
2011-11-10
I hemmiljö har alla rätt att visa film. Men för att visa film utanför ditt hem, exempelvis i tonårsgruppen eller vid någon annan samling i kyrkan, krävs upphovsmannens tillstånd.

SAU >
ALT >
Mullsjö folkhögskola >

SAM bg: 140 - 0753
SAM swish: 
123 138 89 82

ALMANACKAN
TIDNINGEN AKTUELLT


Aktuellt från Alliansmissionen är en medlemstidning som ges ut fem gånger per år. 

Läs direkt →

ADRESSER

Svenska Alliansmissionen,
Västra Storgatan 14
553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50
E-post: info@alliansmissionen.se

SNABBLÄNKAR