AktuelltRSS

2017-09-06
Under flera år har Alliansmissionens styrelse diskuterat hur man på bästa sätt ekonomiskt och byggtekniskt förvaltar de fastigheter som ägs av SAM. Sälja, låta vara som de är eller utveckla? Under våren beslutade SAM-styrelsen att ta fram ett förslag på utveckling av Hackspetten 7 och Kortebo gård för att lyssna med kommunen om möjligheten att på ett bra sätt utveckla och förvalta de fastigheterna.
2017-08-30
Livet i församlingsplanteringen är spännande, lärorikt, frustrerande och härligt! Läs en hälsning från Hanna & Jacob Josefsson. De arbetar med församlingsplantering i Malmö.
2017-08-17
Så ligger ytterligare en välfylld lägersommar bakom oss. Under sommaren har drygt 4 600 barn, tonåringar och ledare samlats till UV-scoutläger, tonårsläger, familjeläger och konfirmationsläger, dessutom samlade årets Gullbrannafestival runt 3000 besökare. Emanuel Bratt från Nässjö är en av sommarens många, många uppskattade ledare, han berättar här om årets konfirmationsläger.
2017-08-07
"Jag tror att om jag sätter Gud först och ger honom mer tid så ger han mig också mer tid för annat." Kanske har vi stressade svenskar något att lära av Bertha från Malawi, en fembarnsmamma, företagare och student vid Bibelskolan i Malawi.
2017-08-01
Åren går men Alpha består. Och inte nog med att den populära kursen i kristen tro finns kvar - den utvecklas dessutom. Nu finns två nya filmserier att använda; helt gratis. Kanske något för er som planerar en alpha-kurs i höst.
2017-07-25
Det dansas och sjungs och alla gläds vi tillsammans med de 15 elever som just fått sina intyg efter avslutade bibelskolstudier i Blantyre i södra Malawi. Under tre års tid har de under några veckor per år genomgått studier vid Solid Foundation Bible Colleges* filial i Malawi. Tillsammans med Kjell Larsson fick jag äran att delta när den första kullen avslutade sina studier.
2017-07-10
"Vi står inför enorma utmaningar, men vi som kyrka har ett alldeles speciellt uppdrag att vara en profetisk röst i den tid vi lever i. De gamla profeterna var inga siare. De såg verkligheten och sa att fortsätter vi så här så går det illa. De uppmanade människor att göra skillnad." Läs en klarsynt och tankeväckande intervju med Bo Forsberg, Diakonias snart avgående generalsekreterare.
2017-07-01
"Det kan ta lång tid innan man får det som Gud har lovat."
Läs vår pionjärkonsulent Jonas Melins reflektion över varför det är viktigt att ge arbetet med församlingsplanteringar tid.
2017-06-21
Den otrygga situationen för unga flyktingar i Sverige fortsätter. Trots det alltmer osäkra läget i Afghanistan, fortsätter Sverige att fatta beslut om att utvisa asylsökande till landet. Detta är helt oacceptabelt!
2017-06-16
I veckan släppte Open Doors Sverige en rapport om religiöst motiverad förföljelse mot kristna flyktingar i Sverige. Rapporten bygger på en enkätundersökning som har genomförts under våren.
2017-06-08
Avgångsklass -67 firar att det är 50 år sedan examinationen från Korteboskolan. Varje år har klassen en återträff, och i juni träffades man alltså för 50:de gången. Än mer imponerande är att nästan alla i klassen under åren har jobbat inom SAM i olika arbetsuppgifter.
2017-06-02
SAM/SAU:s årskonferens 2017 är över och vi sammanfattar dagarna med ett stort tack! Till alla er som var med och förgyllde dagarna, till Gullbrannagården och dess personal, till alla medverkande och ett stort tack till vår Herre!
2017-05-11
SAU/SAM:s gemensamma årskonferens närmar sig nu med stormsteg. Vi träffas som brukligt på Gullbrannagården under Kristi Himmelsfärdshelgen och hoppas på några riktigt innehållsrika och uppbyggande dagar då vi tillsammans får möta varandra och vår Herre.
2017-04-20
Om du bara ska gå på en konsert i år, missa då inte Gnosjö Gospel, lördag 22 april, 19.00 i Töllorpshallen Gnosjö. Tillsammans med fyra av gospeln riktigt stora kommer de att ge dig gospel som träffar hjärtat.
Biljetter köper (eller reserverar) du på Svenska Kyrkans kansli i Gnosjö, 0370-997 80.
2017-04-18
Var med på världens största Fairtrade-fika, World Fairtrade Challenge, den 11-13 maj 2017.
Succén med Fairtrade Challenge fortsätter, nu för nionde året i rad, men nu som en global kampanj där hela världen är med!
2017-04-10
Snart sätts spaden i jorden och i slutet av nästa år räknar man med att den nya Opalkyrkan ska stå färdig. Mitt i en ganska orolig stadsdel av Västra Frölunda finns Opalkyrkan, en kyrka som byggdes strax bredvid Opaltorget 1966. Genom åren har kyrkan haft en positiv inverkan på området bl a genom ett omfattande socialt engagemang, de är uppskattad av både invånare och kommun. Nu ska miljön runt torget göras om och kommunen behövde då få tillgång till tomten där kyrkan ligger.
2017-04-08
Återigen tvingas vi att bevittna ännu ett meningslöst och fegt terrordåd. En attack mot den del av världen som vill leva med ett öppet och demokratiskt samhälle.
Denna gång i vår eget land, i vår huvudstad Stockholm. I skrivande stund flera döda och många skadade, alla oskyldiga.
Läs Kjell Larssons hälsning från sin tjänsteresa i Mocambique.
2017-04-04
I helgen som gick arrangerade Allianskyrkan i Ölmstad en helg fylld med skapande av olika slag; låtskrivarverkstad, konsert, föreläsning, akvarellkurs och massor av utställare.
2017-03-30
När Gerd Pettersson i adventstid 2016 meddelade att hon efter 10 år som missionssekreterare för internationella avdelningen på SAM
avslutar sin tjänst vid månadsskiftet maj/juni 2017, inleddes arbetet med nyrekrytering. Vi är glada över att nu kunna presentera Gerds efterträdare.
2017-03-23
En tilldragande, missionell och evangelisk församling - hur når vi dit? Läs om församlingen i Månsarp som under ett par år arbetat mycket med dessa frågor.
2017-03-20
Georg Andrén, 57, föreslås bli biståndsorganisationen Diakonias nya generalsekreterare. I dag är han Sveriges ambassadör i Guatemala, och har lång erfarenhet av utvecklingssamarbete. Han förväntas tillträda under hösten 2017.
2017-03-17
Smålandsbördiga Jakob och Hanna Josefsson bor i Malmö med den tydliga målsättningen att visa människor vägen till Jesus. Formerna för detta är måhända nya i SAM:s sammanhang, men knappast ur ett historiskt perspektiv. Det var så här den första kristna församlingen börjande.
2017-03-07
Söndagförmiddagsgudstjänsten är slut och hela församlingen drar iväg till parken strax bredvid kyrkan. I parken har missionsrådet i Storegårdskyrkan, Eksjö hängt upp en stor banderoll ”Spring och Ge för Livet”, det är dags för församlingens missionslopp.
2017-02-23
Sedan något år tillbaka kan du enkelt dra igång en egen insamling i samband med en födelsedag, bröllop, dop eller något annat du vill fira. Sofie och Daniel startade en insamling i samband med sitt bröllop.
2017-02-14
”Jag önskar jag kunde ta med dej hit så att du får uppleva det på egen hand.”
Läs en fin hälsning från Ida Björnehäll, en av årets globalare som just nu befinner sig i Sydafrika.
2017-02-08
Tisdag 7 februari mötte representanter för kyrkorna migrationsminister Morgan Johansson på Rosenbad för att överlämna de 79.224 insamlade namnen för Juluppropet.
2017-01-25
Jacob Langvik och hans kompisar var som idrottsutövare inför OS – otroligt motiverade för att se att fler människor kom till kyrkan. 20 år senare söker han upp sina vänner och konstaterar att endast två av tjugo är kvar i kyrkbänken. Han bestämde träff flera av dem som lämnat livet i församlingen. Han var nyfiken på var de fanns, vad som hänt och ville ta reda på om de också kände sig vilsna.
2017-01-17
Varje år infaller ”Böneveckan för kristen enhet” 18–25 januari. Fokus ligger på bön och bibelläsning. Att kristna i 75 länder gör detta samtidigt ger en extra dimension.
2017-01-11
215 miljoner kristna möter allvarlig förföljelse på grund av sin kristna tro. Det visar rapporten World Watch List (WWL) 2017, som sammanställs av organisationen Open Doors. Förtrycket mot kristna ökar fortfarande, och snabbast ökar förföljelsen mot kristna i södra och sydöstra Asien.
2016-12-23
Vi önskar er en välsignad julhelg och ett riktigt Gott nytt År!
2016-12-14
Idag går startskottet för Juluppropet – för en human migrationspolitik.
Bakom initiativet står landets kyrkor genom Sveriges kristna råd som tar initiativ till en nationell namninsamling med tre krav till regeringen.
- Genom Juluppropet vill vi förmedla hopp till alla de barn och unga som nu känner rädsla för att de ska utvisas för att det inte finna plats för dem här, säger den katolske biskopen Anders Arborelius.
2016-12-09
Redan i 10-års åldern kände Johanna att hon ville göra det som pastorn gjorde under gudstjänsten. Men hon var blyg och osäker och uppväxten i en stor församling som Pingstkyrkan i Jönköping gjorde att hon hade svårt att se sig själv i den rollen. Men hon bar längtan inom sig och efter tio års praktik och studier är hon där.
2016-11-21
På initiativ av Roland Oscarsson, vår integrationssamordnare, har SAM startat en namninsamling för att protestera mot den allt tuffare situationen för de många ensamkommande barn från Afghanistan som nu drabbas av de allt hårdare reglerna från migrationsverket.
Läs, skriv under och dela gärna med dig till fler.
2016-11-17
Det är full aktivitet på fotbollsplanen i Valea Saeca i norra Rumänien. Ett 40-tal barn och ungdomar som har deltagit i ett skolprojekt är samlade till avslutningsfest. Det är påtagligt att ungdomarna gillar att spela fotboll och leka tillsammans. Både elever och lärare deltar av hjärtans lust. Så småningom blir det utdelning av kepsar. Läsk och godis kommer också fram innan det är dags för dagens höjdpunkt. Diplomutdelningen. Alla som har deltagit i programmet under hela året får ett diplom.
2016-10-24
”Kontakten med flyktingarna har betytt mycket även för församlingen. Många medlemmar är engagerade och djupa relationer har knutits. Det har blivit samtal om allt från vardag till djupare frågor om livet och tron.”
I Skillingaryds missionskyrka har man valt att aktivt arbeta med integration, framförallt har man lärt känna många av dem som bor på Götaströms asylboende
2016-10-12
11-19 februari 2017 har du möjlighet att följa med SAM och Mullsjö Folkhögskola på en resa till Israel.
2016-10-06
När Jesus kallade oss att följa honom exkluderade han inte den stora delen av våra liv som spenderas på våra jobb. Faktum är att han otvivelaktigt tänkte speciellt på våra arbetsplatser. Efterföljare av Jesus måste följa honom på sina arbetsplatser. Men hur man gör det rent konkret är fortfarande ett av de mest försummade områdena av lärjungaskap i kyrkan idag.

2016-10-04
Har du frågor och tankar kring hur man möter barn som kräver extra uppmärksamhet? Ibland är det en svår utmaning att leda en barngrupp där någon/några individer kräver extra uppmärksamhet.
2016-09-30
I världen finns cirka 2,2 miljarder barn, runt två miljoner av dem lever i Sverige. Första söndagen i oktober är det bönedag för var och en av alla dessa.
2015-04-24
Är semesterplaneringen i full gång? Lockar sol och bad på Sveriges troligtvis längsta sandstrand? Vår församling i Båstad hyr under sommaren ut en lägenhet i sina lokaler till mycket förmånligt pris, samtidigt är du med och stöder deras viktiga arbete.
2011-11-10
I hemmiljö har alla rätt att visa film. Men för att visa film utanför ditt hem, exempelvis i tonårsgruppen eller vid någon annan samling i kyrkan, krävs upphovsmannens tillstånd.

SAU >
ALT >
Mullsjö folkhögskola >

SAM bg: 140 - 0753
SAM swish: 
123 138 89 82

ALMANACKAN
TIDNINGEN AKTUELLT


Aktuellt från Alliansmissionen är en medlemstidning som ges ut fem gånger per år. 

Läs direkt →

ADRESSER

Svenska Alliansmissionen,
Västra Storgatan 14
553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50
E-post: info@alliansmissionen.se

SNABBLÄNKAR